Toer met ons mee

Stop, een vierde route gaat op toernee. Laatste update data en tijden: 16 Maart 2023.

We spreken in bij vergaderingen van oa. gemeentes en provincies. In 5 minuten geven we onze visie op de vierde aanvliegroute en brengen we de geluiden van jullie (de bezoekers van de website) over aan de gemeenteraad. Kom je ook? Het helpt als we met zo veel mogelijk mensen een stem laten horen.

Waar en wanneer?

(data en tijden worden regelmatig aangepast - check de site voordat je onderweg gaat of er nog wijzigingen zijn)

Gemeente Bunnik
Singelpark 1, Odijk
6 april 2023 - vanaf 19.00/19.30 uur inspraak tijdens Open Huis vergadering. Kom je ook?

Gemeente Ede
27 maart 2023 - 19:00 tot 19.30 uur een centrale toelichting namens de actiegroepen Stop4deroute en HoogoverEde. Kom je ook?

Gemeente Hilversum
Is de volgende gemeente die we willen benaderen.

Gemeente Houten
14 maart is de motie Voorkom overlast door vierde aanvliegroute Schiphol aangenomen. Een gesprek met Wethouder Natuurlijk Houten staat 29 maart gepland.

Gemeente Veenendaal
14 maart 2023 hebben we ingesproken. Eerder is de motie M2022_37+Motie+ProV+-+Nieuwe+vliegroute+-+verworpen (raadsinformatie.nl) is verworpen. Nu staat een nieuwe motie op 23 maart op de agenda.

Gemeente Tiel
Is de volgende gemeente die we willen benaderen.

Vereniging Dorpsbelang Elst
Tabaksweg 20, CM Elst (Het Bestegoed, grote zaal)
29 maart 2023, 19.30 uur (zaal gaat 19.00 uur open). Tijdens de ALV wordt een presentatie gegeven. Kom je ook?

Stakeholdersdag programma Luchtruimherziening
Maarssen
22 maart 2023. Je moet organisatie en functie doorgeven. Bij aanmelding Stop4deroute vermelden.

Waar zijn we geweest en wat is het resultaat?

Gemeente Amersfoort
7 maart 2023 - Motie "Vlieg op met je 4eaanvliegroute en bescherm onze natuur & inwoners" Partij voor Dieren, GroenLinks, CDA Amersfoort, Amersfoort 2014, PvDA, SP, Burger Partij Amersfoort, BPA, Beter Amersfoort, D66 is aangenomen.

Gemeente De Bilt
Op 20 februari 2023 hebben we tijdens een inloopavond van de raad een presentatie gegeven. Zo'n 50 inwoners van de gemeente waren aanwezig.

7 maart 2023 - GroenLinks De Bilt en VVD De Bilt dienden samen een motie in tegen de aanvliegroute; de motie is door de voltallige raad is aangenomen. Zie Vergadering Uitloop gemeenteraad 07-03-2023 Gemeente De Bilt (raadsinformatie.nl)

Gemeente Rhenen
31 Januari 2023 is een Motie aangenomen. De gemeenteraad van Rhenen heeft B&W opdracht gegeven samenwerking te zoeken met omliggende gemeenten, in het bijzonder Utrechtse Heuvelrug en Ede en voorts kritisch te zijn op de ontwikkelingen in het luchtruim. We hebben de raad verzocht om de motie steviger te maken. De raad komt daar nog op terug.

Gemeente Utrechtse Utrechtse Heuvelrug
6 Februari 2023 2 min ingesproken bij het gesprek over de concept Motie "Laat rust en natuur niet vervliegen door de “Vierde Aanvliegroute Schiphol” over onze gemeente”

9 Februari 2023 stonden we met een installatie die de reactie van bewoners en het geluid beleefbaar maakt (gemaakt door studenten) bij het gemeentehuis Doorn voorafgaand aan de raadsvergadering waarin gestemd werd op de Motie. De Motie is met meerderheid van stemmen aangenomen.

Gemeente Wageningen
6 maart 2023 mochten we een presentatie houden bij de ronde tafel gesprekken. Het liep wat rommeliger dan gedacht, maar een gesprek met een aantal raadsleden over de vierde route is tot stand gebracht.

Gemeente Zeist
De wethouder, de heer Catsburg, heeft d.d. 14 maart aangegeven met de provincie in overleg te gaan over een eenduidige informatievoorziening voor de gemeenten. Hij schrijft verder dat de gemeente Zeist geen plannen heeft tot het organiseren van een bewonersbijeenkomst, maar wel, nadat ze van de provincie de juiste informatie heeft gekregen, via de website de inwoners wil informeren. Wij vinden het informeren van inwoners via de website onvoldoende.

Thema Avond D66
21 Februari 2023 organiseerde de afdeling D66 van Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Rhenen een Thema Avond over de vierde aanvliegroute naar Schiphol. Zo'n 150 mensen namen deel. Presentaties van de avond zijn te vinden op: Laat rust en natuur niet vervliegen door de “Vierde Aanvliegroute Schiphol” over onze gemeente. - D66 Utrechtse Heuvelrug

Provincie Utrecht -commissie Milieu & Mobiliteit
22 Februari 2023 inspraak tijdens de commissievergadering. De inspraak en reacties van de fracties zijn terug te kijken op Statencommissie Milieu en Mobiliteit 22 februari 2023, Stateninformatie Provincie Utrecht (provincie-utrecht.nl) Er volgt een afspraak met de gedeputeerde. De wens is om een brede bijeenkomst te organiseren over het onderwerp voor de hele provincie.

Bijeenkomst Ministerie van I&W en Natuur- en Milieuorganisaties
11 maart 2023 is een bijeenkomst geweest. Het standpunt van Natuur- en milieuorganisaties kan scherper. Onze mening is dat ze uit het participatietraject moeten stappen. Het gaat niet om iets hoger vliegen of ergens anders vliegen, maar het gaat om minder vliegen. De vierde route faciliteert de groei van Schiphol!

Na bovenstaande gemeentes willen we ook bezoeken: Arnhem, Baarn, Bunschoten, De Ronde Venen, Eemnes, Nieuwegein, Oudewater, Overbetuwe, Renswoude, Renkum, Scherpenzeel, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden en Woudenberg.

Houd de website in de gaten! 

 


 

 

 

 

 

 

Alle berichten
×

Bijna klaar…

We hebben net een e-mail gestuurd. Klik op de link in de e-mail om uw aanmelding te bevestigen!

OKAbonnementen aangedreven door Strikingly